نوپدید
یک سایت دیگر با وردپرس فارسی
ترویج فرهنگ گفتوگو با استفاده از بازی در مسجد
ایران
اگر بگوییم برای بیان مباحث تربیتی و معرفتی، کلاسهای بازیمحور را به عنوان یک گزینه در نظر بگیرید، شاید در ابتدا غیرممکن یا حداقل سخت جلوه کند. اما آقای سیروس معصومی نژاد، جوان ۲۸ ساله اهل گلپایگان اصفهان، حدود ۳ سال است که خودش به تنهایی یک کلاس بازیمحور، برای انتقال مفاهیم تربیتی و معرفتی در کانون جوانههای ظهور مسجد حضرت ابوالفضل(ع)، راهاندازی کرده است. آقای معصومینژاد از شکلگیری دغدغهشان میگویند: «بیشتر از ۶ سال است که امام جماعت مساجد و مدارس هستم و طی ارتباطی که با دانشآموزان داشتم، متوجه شدم که باید برای مباحث تربیتی و معرفتی با…
- 131 بازدید
- 0 پسند
- 0 نظر
اگر بگوییم برای بیان مباحث تربیتی و معرفتی، کلاسهای بازیمحور را به عنوان یک گزینه در نظر بگیرید، شاید در ابتدا غیرممکن یا حداقل سخت جلوه کند. اما آقای سیروس معصومی نژاد، جوان ۲۸ ساله اهل گلپایگان اصفهان، حدود ۳ سال است که خودش به تنهایی یک کلاس بازیمحور، برای انتقال مفاهیم تربیتی و معرفتی در کانون جوانههای ظهور مسجد حضرت ابوالفضل(ع)، راهاندازی کرده است.
آقای معصومینژاد از شکلگیری دغدغهشان میگویند: «بیشتر از ۶ سال است که امام جماعت مساجد و مدارس هستم و طی ارتباطی که با دانشآموزان داشتم، متوجه شدم که باید برای مباحث تربیتی و معرفتی با دانشآموز، جدیتر کار کرد و میدانستم که دیگر روشهای سنتی و معمول جواب نمیدهد، چندین دوره حضوری و مجازی تربیت مربی شرکت کردم و فهمیدم که بازی، موثرترین روش برای ارتباطگیری، جذب و آموزش است.»
فعالیت بازیمحور آقای معصومینژاد، ابتدا در مدرسه خودشان شروع شد، اما با توجه به محدودیت زمانی، از سه سال پیش، در مسجدی که امام جماعت آن بودند، با وجود مخالفتها یک کلاس بازیمحور راهاندازی کردند و دانشآموزان را از مدرسه به کلاس بازی آوردند. بنابراین هستهی اولیه کلاس، همان دانشآموزان مدرسه بودند. اما جذابیت کلاس بازی باعث شد هرکدام چندنفر دیگر را برای عضویت ترغیب کنند و بنابراین به تعداد اعضا که دانشآموزان پایه اول تا نهم هستند افزوده و کم کم بچههای محله نیز به کلاس پیوستند.
آقای معصومینژاد درمورد شیوه فعالیت کلاس و طراحی و انتخاب بازیها بیشتر توضیح میدهند: «شیوهی فعالیت کلاس به این صورت است که یک شب درمیان، اعضا تحت عنوان کلاس قرآن یا کلاس معرفتافزایی در کانون مسجد حضور پیدا میکنند و یک ساعت به انجام بازیهای حرکتی با محوریت موضوع تعیین شده میپردازند و سپس درمورد همان موضوع با یکدیگر و با مربی گفتوگو میکنند. بازیها را هم یا خودم طراحی میکنم یا از بازیهای موجود ایده میگیرم و آنها را تغییر میدهم، در این بخش کمکهای همسرم بسیار تأثیرگذار است و اگر این کمکها نبود شاید کار ما به این میزان، جذاب نمیشد. مثلا برای آموزش مبحث نماز، لیوانهایی بود که روی تعدادی از آنها باطل کنندههای نماز نوشته شده بود. بچهها باید با بادکردن بادکنک درون آن لیوانها، باطل کنندهها را جابهجا میکردند. برای شناختن نعمتهای خدا باید با چشم بسته یک مسیر را طی میکردند تا به اهمیت نعمت چشم پی ببرند، یا برای آموزش کار گروهی، یک نفر روی صفحهای چوبی میایستاد و چند نفر با طناب آن صفحه را بلند و جابهجا میکردند، البته میزان سختی محتوا یا چالش بازیها با توجه به ردههای سنی متفاوت است، بازی آخر از آنجایی که شاید اندکی خطرناک باشد مناسب بچههای هفتم به بالا است.»
محتوای بازیها در کلاس بازی مسجد حضرت ابوالفضل(ع) میتواند با توجه به مناسبتها یا شبهات بچهها تغییر کند، محتوا محرمی میشود، فلسطینی میشود، فاطمیهای میشود یا…
بعد از انجام هر بازی هم در مورد موضوع مطرح شده بین بچهها و مربی گفتوگویی شکل میگیرد و آقای معصومینژاد معتقد است تاثیر این کار روی بچهها به گونهایست که بارها شده میخواستند یک بازی مجدد تکرار شود چون بعد از بازی و گفتوگو، به صورت خودجوش رفتهاند و مطالعات بیشتری در خصوص آن مسئله انجام دادهاند و معتقدند اینبار عملکرد بهتری دارند.
در کانون جوانههای ظهور، اعضا هر سه ماه یکبار به صورت رایگان ثبتنام میکنند، بعد از پایان هر جلسه بازی، امتیاز گرفته و در پایان هر سه ماه افراد برتر جایزه دریافت میکنند یا به اردوی زیارتی میروند.