نوپدید
یک سایت دیگر با وردپرس فارسی
“مواسات مادری”؛ تلاش برای ایران جوان و سالم
ایران
- 2020
گروه مادرانه “مواسات مادری” با هدف فرهنگسازی برای ایجاد جامعهای جوان و سالم، دست به کار شدهاند. این گروه با برنامههایی مانند “مادریار” و “ناجی شو” به فرزندآوری و نجات نوزادان بیگناه و از دست رفتن حق حیاتشان، تلاش میکنند. گروه مواسات مادرانه در طرح “مادریار” با هدف کمک به افراد باردار و مادران تازه زایمان کرده که نیاز به حمایتهای مختلف از جمله حمایت عاطفی دارند، فعالیت میکنند. اعضای این گروه، با همبستگی و حمایت از یکدیگر، سعی در کاهش بار زندگی مادران دارند. این گروه همچنین فرصتی برای مادران فراهم میآورد تا از تجربیات یکدیگر استفاده کنند و…
- 267 بازدید
- 0 پسند
- 0 نظر
گروه مادرانه “مواسات مادری” با هدف فرهنگسازی برای ایجاد جامعهای جوان و سالم، دست به کار شدهاند. این گروه با برنامههایی مانند “مادریار” و “ناجی شو” به فرزندآوری و نجات نوزادان بیگناه و از دست رفتن حق حیاتشان، تلاش میکنند.
گروه مواسات مادرانه در طرح “مادریار” با هدف کمک به افراد باردار و مادران تازه زایمان کرده که نیاز به حمایتهای مختلف از جمله حمایت عاطفی دارند، فعالیت میکنند. اعضای این گروه، با همبستگی و حمایت از یکدیگر، سعی در کاهش بار زندگی مادران دارند.
این گروه همچنین فرصتی برای مادران فراهم میآورد تا از تجربیات یکدیگر استفاده کنند و با هم ایدهها و راهحلهای خود را به اشتراک بگذارند.
برنامههای مختلفی مثل برگزاری جلسات کتابخوانی و سخنرانیهای آموزشی نیز برای اعضای این گروه تدارک دیده شده است. مادران همراه با فرزندانشان در این برنامهها شرکت میکنند و این حضور فرزندان نشاندهنده حس مادری قوی در جمعیت است و باعث شادابی و انرژی مثبت در این گروه میشود.
هسته اولیه و مجریان این ایده، در ابتدا گروه مطالعاتی کوچکی بودند که با توجه به دغدغه های تربیتی و جوانی جمعیت که داشتند، دست به توسعه فعالیت های خود و اجرای ” مواسات مادری” کردند. هدف آن ها در وهله اول حمایت از خانواده های چندفرزندی و حل مشکلات آن ها و تشویق سایر خانواده ها به فرزندآوری بود.
این تیم، برای این کار با روشهای مختلف مادران را شناسایی و به گروه مجازی و دورهمیهای حضوری خود دعوت میکردند. ابتدا در فضای مجازی گروهی راهاندازی شد و سپس دورهمیهای حضوری را بهصورت ماهیانه و هفتگی کم کم شکل گرفت. با مظرح کردن بحث های ساده، جذاب و کاربردی، هر کدام از مادران خودشان مبلغ طرح میشدند و افراد دیگر را با خود میآوردند.
پس از ورود مادران به گروه و دورهمیها برای هر کدام از آن ها با توجه به ظرفیتها و توانمندی که داشتند، نقش تعریف شد. برای مثال در مواسات علمی، مادرانی که علم یا مهارت خاصی داشتند به بقیهی مادران آموزش میدادند و یا در مواسات همدلی برخی مادران به خانم هایی که تازه زایمان کردند یا باردار هستند کمک میکردند.
برخی افراد نیز پس از توانمند شدن، خودشان اقدام به راه اندازی گروه های مشابه در محله خود می کردند. این سرگروهها در فضای مجازی گروهی راهندازی و سپس دورهمیهای مادرانه را به صورت حضوری شروع و طرح مواسات مادرانه را اجرا می کردند. بدین ترتیب در حال حاضر در ۱۶ محله طرح مواسات مادری راه اندازی شده است و بیش از ۵۶۰ خانواده در آن حضور دارند.
دورهمی های خانوادگی
در مواسات مادری پس از شناسایی خانوادههای هدف، در ابتدا با برگزاری دورهمیهای مادرانه به آموزش مفاهیم مشترک مثل تربیت فرزند و… پرداخته می شود. در ادامه به مناسبتهای مختلف مثل غدیر برای این خانواده ها دورهمی و جشن خانوادگی برگزار میشود. گاهی اوقات نیز این دورهمی ها با همکاری و مشارکت خود خانوادهها در تامین هزینه ها برگزار می شود و یا گاهی هر خانواده غذای خود را به همراه می آورد.
هدف از برگزاری این دورهمی ها علاوه بر استحکام رابطه و افزایش صمیمیت بین مادران، آشنایی پدران و سایر اعضای خانواده با یکدیگر و هم بازی شدن کودکان نیز هست.
از این دورهمی های خانوادگی استقبال خوبی شده است و در مواردی دیده شده که مهارت ارتباطی کودکان بیشتر شده و اجتماعیتر شدهاند. علاوه بر آن مادرانی هستند که در خلال برگزاری همین رویدادها و دورهمیها توانمند میشوند و برنامه هایی مشابه را در محله خود به صورت مستقل برگزار می کنند.