نوپدید
یک سایت دیگر با وردپرس فارسی
“گودسَم” ناجی جان مردم
آمریکا
“فیلیپ” در ماشین خود در حال گوش دادن به گزارش یک بازی راگبی بود که دچار ایست قلبی شد. همسرش سریع با شماره “۹۹۹” تماس گرفت و درخواست یک آمبولانس داد. اما آنها نگران تاخیر آمبولانس بودند. در کمال تعجب در عرض یک و نیم دقیقه، دو نفر پیاده و بدون آمبولانس خیلی سریع خود را به آن محل رساندند و با یک دستگاه الکتروشوک قلبی که در همان نزدیکی بود بلافاصله شروع به انجام عملیات “CPR” کردند. همین موضوع باعث نجات جان “فیلیپ” شد و از آسیبهای قلبی جدیتر جلوگیری کرد. چرا که بیش از 15 دقیقه بعد امدادگران…
- 96 بازدید
- 2 پسند
- 0 نظر
“فیلیپ” در ماشین خود در حال گوش دادن به گزارش یک بازی راگبی بود که دچار ایست قلبی شد. همسرش سریع با شماره “۹۹۹” تماس گرفت و درخواست یک آمبولانس داد. اما آنها نگران تاخیر آمبولانس بودند. در کمال تعجب در عرض یک و نیم دقیقه، دو نفر پیاده و بدون آمبولانس خیلی سریع خود را به آن محل رساندند و با یک دستگاه الکتروشوک قلبی که در همان نزدیکی بود بلافاصله شروع به انجام عملیات “CPR” کردند. همین موضوع باعث نجات جان “فیلیپ” شد و از آسیبهای قلبی جدیتر جلوگیری کرد. چرا که بیش از 15 دقیقه بعد امدادگران با آمبولانس آمدند تا فیلیپ را تحویل بگیرند و او را برای درمان به بیمارستان منتقل کنند .اما آن دو نفر که بودند و چگونه به سرعت خودشان را به آن محل رساندند؟
فقط چند روز قبل از این اتفاق، سرویس آمبولانس “ولز” سیستم ابتکاری به نام “گودسَم “(GoodSAM) را با سیستم خود ادغام کرد. “گودسم” یک اپلیکیشن تلفن همراه و بستر وب است که داوطلبان آموزشدیده، مانند پزشکان، پرستاران، امدادگران واجد شرایط را که در نزدیکی محل حادثه هستند از اتفاقات پیرامون شان با خبر میسازد. در واقع هر زمان که یک تماس” 999 “برای ایست قلبی دریافت میشود، بلافاصله هم یک آمبولانس و هم یک هشدار به داوطلبان “گودسم” که در آن نزدیکی هستند ارسال میشود و داوطلبان نیز اغلب قبل از آمبولانس در محل حضور پیدا میکنند. این برنامه همچنین جزئیات و محل بیش از 23000 دستگاه الکتروشوک قلبی را لیست میکند و با نقشه جغرافیایی داوطلبان را برای یافتن آن محل راهنمایی میکند.
اهمیت این موضع وقتی درک میشود که به گفته “مارک ویلسون “جراح مغز و اعصاب و بنیانگذار “گودسم” بعد از ایست قلبی، احتمال زنده ماندن بیمار با گذشت هر یک دقیقه ۱۰ درصد کاهش مییابد ، زیرا کیفیت احیای قلبی یا عمل (CPR) کم میشود.
“گودسم” اکنون از سراسر جهان کاربر دارد و روزانه ۵۰۰ هشدار برای داوطلبان ارسال میشود. این سیستم در حال حاضر در بسیاری از کشورها از جمله استرالیا، هند، ایالات متحده و همچنین سایر مناطق اروپا و آفریقای جنوبی استفاده میشود.