نوپدید

یک سایت دیگر با وردپرس فارسی

اتاق فرار هلاکستان

اتاق فرار هلاکستان
ایران
ایران

نگارش توسط مهران میرزائی در ۲۰ شهریور ۱۴۰۲

“اتاق فرار”، فضایی برگرفته از واقعیت است که بازیکن باید با حل معما و چالش‌های پیش‌رو، راه خروج از این اتاق را پیدا کنند. “اتاق فرار هلاکستان” نیز یک تجربه واقعی از رویارویی با داعش و اتفاقاتی که سال ۹۵ در تهران رخ داده است می باشد. “سجاد زوار” و “محمدرضا غیاثی” دو جوان دهه هفتادی خوش فکر و خلاق اهل کرج هستند که علاقه‌ی شان به هیجان و فضاهای هیجانی پای آن ها را به اتاق فرار باز کرده است. «روزهای فروردین سال ۹۹ بود که “محمدرضا غیاثی” پیشنهاد داد برای اولین بار به اتاق فرار برویم. تجربه اتاق…

  • 119 بازدید
  • 0 پسند
  • 0 نظر

“اتاق فرار”، فضایی برگرفته از واقعیت است که بازیکن باید با حل معما و چالش‌های پیش‌رو، راه خروج از این اتاق را پیدا کنند. “اتاق فرار هلاکستان” نیز یک تجربه واقعی از رویارویی با داعش و اتفاقاتی که سال ۹۵ در تهران رخ داده است می باشد.

“سجاد زوار” و “محمدرضا غیاثی” دو جوان دهه هفتادی خوش فکر و خلاق اهل کرج هستند که علاقه‌ی شان به هیجان و فضاهای هیجانی پای آن ها را به اتاق فرار باز کرده است.

«روزهای فروردین سال ۹۹ بود که “محمدرضا غیاثی” پیشنهاد داد برای اولین بار به اتاق فرار برویم. تجربه اتاق فرار برای هردوی ما خیلی جالب بود، بعد از آن حدود ۱۵-۲۰ اتاق فرار مختلف را امتحان کردیم. وقتی به این بازی فکر می‌کردم می‌دیدم اتاق فرار چقدر تاثیرات مثبت یا منفی روی بخش ناخودآگاه بازیکن دارد و در لحظه، همه‌ی حواس بازیکن را درگیر می کند و او با چند بُعد هیجان، ترس، معما، هوش، استرس و … مواجه است. همین ویژگی‌ها مرا به این فکر انداخت که از ظرفیت اتاق فرار برای انتقال مفاهیم فرهنگی، دینی و ملی استفاده کنیم.»

این تیم دونفره در خرداد ماه ۹۹ به جمع‌بندی نهایی درمورد انتخاب موضوع اتاق فرارشان می‌رسند و بعد از سه ماه تحقیق و بررسی “هلاکستان” با موضوع یکی از حملات ناموفق تروریستی داعش که در تهران اتفاق افتاده است، کلید می‌خورد و پس از جذب سرمایه و تأمین مالی در اسفندماه سال  ۹۹ ، در شهرک گلشهر کرج، در یک فضای ۱۲۰ متری آغاز به کار می‌کند.

«وقتی تصمیم بر موضوع داعش شد با چند نفر از رزمندگان که در مناطق جنگی حضور داشته‌اند و مدافع حرم بودند مشورت کردیم و در طراحی و اجرا تا حد ممکن شبیه سازی‌های لازم را پیاده کردیم. همین نو و تازه بودن موضوع هزینه‌های ما را در طراحی چند برابر می‌کرد چون ما هدف اصلی‌مان انتقال مفاهیم بود که آن هم در کیفیت بالا بهتر اتفاق می‌افتاد».

“اتاق فرار هلاکستان” یک تجربه واقعی را برای مخاطب خود رقم می‌زند، مخاطبی که باید در قالب سربازان (اطلاعات_عملیات )وارد خانه امن دو داعشی بشود و در اولویت اول داعشی‌ها را بکشد و در اولویت دوم جان خودش را نجات بدهد.

موضوع و طراحی این اتاق فرار به گونه‌ای است که از نوجوان ۱۳ ساله تا مادرها و مادربزرگ‌ها در آن بازی کرده و لذت برده‌اند. «با وجود همه‌ی سختی‌ها، بازخوردهای مثبت زیادی از مخاطب دریافت می‌کنیم. مثلا خانم جوانی که معلوم بود رویکرد مذهبی خاصی ندارد بعد از بازی پیش من آمد و من توضیحات بیشتری در مورد حملات تروریستی داعش به او دادم. لحظه‌ای حرف مرا قطع کرد و گفت: ”خدا رحمت کند حاج قاسم را که این امنیت را برای ما نگه داشت. ”این بازخوردها به ما نشان می‌دهد که تلاش‌مان نتیجه‌بخش بوده است».

“سجاد زوار” معتقد است: «طراحی و اجرای یک اتاق فرار با محوریت فرهنگی و دینی کار آسانی نیست و از طرفی نمی‌شود به این مدل کارها نگاه‌ها مادی و تجاری داشت. متاسفانه اتاق فرار در کشور ما با ناهنجاری‌هایی همراه شده است که ذائقه مخاطب را تغییر داده است وقتی سراغ اتاق فرار می‌آید صرفا به بُعد ترس یا هیجان موضوع نگاه می‌کند. از طرفی ما نیاز به حمایت مسئولین در این حوزه داریم. اما خیلی از مسئولین که قبل از اجرا به ما قول کمک دادند حتی بعد از ۶ ماه با وجود پیگیری‌های ما، یک بار هم برای بازدید معمولی نیامدند و پشت ما را خالی کردند.»

اتاق فرار هلاکستان در مدت ۶ ماه موفق به جذب ۲۰۰۰ مخاطب شده است که برخی از آن‌ها از شهرهای دیگر کشور بوده‌اند.

نظرات کاربران

برای ارسال دیدگاه ابتدا عضو سایت شوید !