نوپدید

یک سایت دیگر با وردپرس فارسی

بازی در سواحل دریا

بازی در سواحل دریا
ایران
ایران

نگارش توسط مهران میرزائی در ۲۰ شهریور ۱۴۰۲

حلقه‌ی بازی “عمو زنجیرباف” شان رفته رفته بزرگ‌تر می‌شود، بعضی بزرگ‌ترها هم به هوای بچه‌ها داخل حلقه جای می‌گیرند. صدای امواج در شعر کودکانه عمو زنجیرباف گم می‌شود. چند طلبه جوان وسط حلقه و یا کنار بچه‌ها دیده می‌شوند. طلبه‌هایی با عبا و عمامه در ساحل شرجی بابلسر. بازی‌های دیگری هم دارند و مسابقات جذابی که پای پدر و مادرها را هم به بازی باز کرده است. اینجا سواحل بابلسر در شمال ایران است. مردم مثل همیشه برای تفریح به کنار دریا آمده اند. اما اینجا ماجرا کمی فرق می‌کند. طلاب جوان و دغدغه‌مند مؤسسه “بقیه الله” در ساحل برای…

  • 177 بازدید
  • 0 پسند
  • 0 نظر

حلقه‌ی بازی “عمو زنجیرباف” شان رفته رفته بزرگ‌تر می‌شود، بعضی بزرگ‌ترها هم به هوای بچه‌ها داخل حلقه جای می‌گیرند. صدای امواج در شعر کودکانه عمو زنجیرباف گم می‌شود. چند طلبه جوان وسط حلقه و یا کنار بچه‌ها دیده می‌شوند. طلبه‌هایی با عبا و عمامه در ساحل شرجی بابلسر. بازی‌های دیگری هم دارند و مسابقات جذابی که پای پدر و مادرها را هم به بازی باز کرده است.

اینجا سواحل بابلسر در شمال ایران است. مردم مثل همیشه برای تفریح به کنار دریا آمده اند. اما اینجا ماجرا کمی فرق می‌کند. طلاب جوان و دغدغه‌مند مؤسسه “بقیه الله” در ساحل برای تفریح سالم مردم برنامه اجرا می‌کنند.

طلبه‌های ساحل به دنبال این نبودند که منبر سخنرانی‌شان را از مسجد به ساحل منتقل کنند. بلکه می‌خواستند با مخاطبی که ممکن است در وقت‌های عادی کمتر در مسجد حضور داشته باشد یا اصلا مخاطب مسجدی نباشد، ارتباط برقرار کنند. ارتباطی از جنس صفا و صمیمیت که شکاف بین طلاب و مردم را کم کم از بین ببرد.

مؤسسه “بقیه الله” یک مجموعه فرهنگی و مذهبی است که با رویکرد و مأموریت تبلیغ دین شکل گرفته است. اما مسئولین این موسسه به روش‌های تبلیغ مرسوم اکتفا نکرده‌اند و بنا بر ضروریات جامعه روش‌های خلاقانه‌تری را برای تبلیغ انتخاب کرده‌اند. “حجت الاسلام مرتضی پورعلی” مدیر موسسه “بقیه الله” و از همان طلبه‌های خوش ذوقی است که بارها در ساحل برای کودک و بزرگسال برنامه‌های بازی محور اجرا کرده است. «همیشه وقتی در جلسات مسئولین، موضوع سواحل مطرح می‌شود، اکثر افراد بر تهدیدها و آسیب‌های این محیط تأکید می‌کنند و عملا‌َ راهکاری هم برای تغییر فضا ندارند. در حالی‌که حضور خیل عظیمی از مردم در سواحل دریا فرصت ارزشمندی است که باید برای آن برنامه داشت. ما جمعی از طلاب بودیم که کار تبلیغ انجام می‌دادیم و اکثراَ هم اهل مسافرت‌های شمال بودیم. می‌دیدیم که مردم در تفرجگاه‌ها و اماکن تفریحی به ویژه سواحل، رفت و آمد‌های زیادی دارند، اما برای این حضور برنامه‌ریزی انجام نشده بود. ما گفتیم سهم ما در این موضوع چیست؟ ابتدا نیاز مردم را تشخیص دادیم، نیاز به تخلیه هیجان و اقتضای ساحل هم مسابقه، جنگ شادی و بازی و … بود.»

گروه “بقیه الله” از سال ۹۴ تبلیغ در سواحل را آغاز کرده‌اند. این طلاب جوان در قالب گروه‌های ۴-۵ نفری به قسمت‌هایی از ساحل که بیشتر محل اقامت خانواده‌ها است می‌روند و برای کودکان و نوجوانان برنامه‌های مختلفی مثل نمایش، مسابقه و بازی اجرا می‌کنند. بازی‌های این گروه بازی‌های ساده و محیطی هستند که با امکانات موجود در فضای ساحل قابل اجرا است.

«ما در حوزه بازی متخصص نیستیم. فقط می‌دانستیم که یکی از ابزارهای جذب مخاطب بازی است. بازی‌های جمعی و گروهی و بعد هم بازی‌های رقابتی با استفاده از مواد موجود در محیط، مثل ماسه و شن و آب و … . هدف ما این نبود که مردم را موعظه کنیم. برای ما همین‌ که مردم، ما را در کنار خودشان ببینید و ارتباط‌گیری ایجاد بشود و این فضای شادی را تجربه کنند کافی بود و با همین روش بازخوردهای خیلی خوبی هم گرفتیم. خیلی از افراد بزرگسال بعد از بازی‌ها می‌آمدند و باهم در مورد مسائل و سوالاتی که داشتند صحبت می‌کردیم. برنامه‌های ما همزمان با اذان تمام می شد و می‌دیدم که درصد زیادی از افرادی که هم‌بازی ما بودند در صف نماز ایستاده‌اند».

نظرات کاربران

برای ارسال دیدگاه ابتدا عضو سایت شوید !