نوپدید
یک سایت دیگر با وردپرس فارسی
خانه پدری که وقف کار خیر شد
ایران
من «زهرا کاملی» مدرس حوزه علمیه و مبلغ دین و مدیرعامل موسسه خیریه امام رئوف در خمینیشهر اصفهان هستم. سال ۱۳۹۱ پدرم قبل از فوت خانه قدیمی خود را برای باقیات الصالحات به نام من سند زد تا امور خیر را بعد از مرگش در خانه اداره کنم. من هم از سال ۱۳۹۲ خانه را بازسازی و آن را به مکانی برای کارآفرینی زنان بیسرپرست تبدیل کردهام. خانم هایی که در اینجا کار میکنند یا بیسرپرست هستند و یا بد سرپرست که همسران آنها معتادند. من تلاش کردم زمینه کار را برای آنها فراهم کنم تا روی پای خودشان بایستند و…
- 5 بازدید
- 0 پسند
- 0 نظر
من «زهرا کاملی» مدرس حوزه علمیه و مبلغ دین و مدیرعامل موسسه خیریه امام رئوف در خمینیشهر اصفهان هستم.
سال ۱۳۹۱ پدرم قبل از فوت خانه قدیمی خود را برای باقیات الصالحات به نام من سند زد تا امور خیر را بعد از مرگش در خانه اداره کنم. من هم از سال ۱۳۹۲ خانه را بازسازی و آن را به مکانی برای کارآفرینی زنان بیسرپرست تبدیل کردهام.
خانم هایی که در اینجا کار میکنند یا بیسرپرست هستند و یا بد سرپرست که همسران آنها معتادند. من تلاش کردم زمینه کار را برای آنها فراهم کنم تا روی پای خودشان بایستند و با عزت زندگی کنند. کار ما اول با دودار قالی شروع شد.دار قالی ابریشم برپا کردیم و ۱۰ نفر در آغاز مشغول کار شدند. در ادامه شروع کردیم به تولید مواد غذایی خانگی مثل رب، سبزی، سرکه، ادویهجات و… خیاطی هم کم کم به آموزشهایمان اضافه شد تا اینکه برای سی و پنج نفر کار ایجاد کردیم.
ما در خمینیشهر محلههای مختلفی داریم و در هر کدام از این محلهها یک رابط داریم. آنها نیازمندان را شناسایی و درباره آنها تحقیق میکنند. برای اینکه نظمی در کار باشد از افراد نیازمند کپی مدارک میگیریم و ثبت نام میکنیم. اگر توانایی انجام کار داشته باشند کاری برایشان راه میاندازیم.
اعضای خیریه ما اول از همه خودم و خانواده خودم هستند. شوهر خواهرم، برادرانم، پسر خالهامو… هم هستند و هزینهها توسط همین افراد تامین میشود.
بعد از اینکه کرونا آمد با اعلام طرح مواسات از سوی مقام معظم رهبری، من یک شب نشستم پای گوشی و تا سحر به فامیلها و دوستانی که میدانستم دست به خیر هستند پیام دادم و به آنها گفتم برای توزیع ماهیانه ارزاق هر کس به اندازه توانایی خودش کمک کند. ما روضههای خانگی را به فضای مجازی بردیم و در آنجا برای نیازمندان پویشهای مختلفی برگزار کردیم. مثلاً در دهه فاطمیه بستههای ارزاق تهیه و با پرچم حضرت زهرا(ع) به مددجویان تقدیم کردیم. هزینههایی که مردم برای روضههای خانگی میکردند خرج کمک به نیازمندان میشد.
کرونا که کمتر شد کار را وسیعتر کردیم. یکی از اقوام خانهشان را در اختیار ما گذاشت و ما پایه دارهای قالی بیشتری زدیم. پویشی راه انداختیم و فطریهها و کفارهها را جمع کردیم. یک نانوایی راهاندازی کردیم که هم به نیازمندان نان رایگان میدهد و هم برای عدهای شغل ایجاد کرده است. هر هفته کلاسهای احکام و تفسیر قرآن برگزار میکنیم و تا حدود 300 نفر را پذیرا هستیم.
در بحث اشتغال آموزش هم میدهیم. خانم سهرابی مربی خیاطیمان هستند و مددجویانی که بلد نبودند حتی سوزن دست بگیرند الان دارند به صورت حرفهای خیاطی میکنند. در بحث قالیبافی هم کسانی که نقش خواندن بلد هستند به تازه کارها آموزش میدهند. قالیبافی تبریز که اصلاً کسی بلد نبود را طی دو ماه به صورت رایگان آموزش دادیم تا 10 نفر قالیبافی تبریز را یاد بگیرند.
هدف ما این است که شرایطی فراهم کنیم که خانمها در خانه خودشان باشند و برای همین کمک میکنیم که بتوانند چرخ خیاطی بخرند و در خانه خودشان فعالیت کنند. البته افرادی هم هستند که از لحاظ روحی نیاز دارند در محیط بیرون از خانه باشند و با دیگران بگویند و بخندند و بیشتر از مشکلاتشان دور باشند.
ما طرحی را با کمک خیرین محلی طراحی کردیم که هر کس مقداری پول بگذارد برای کار قرضالحسنه و کارآفرینی. یعنی فرد میآید و توضیح میدهد که میخواهد چه کاری را شروع کند و ما به آنها وام میدهیم. با پنجاه میلیون طرح قرضالحسنه را شروع کردیم که این مبلغ در چرخش است و با آن برای اشتغالزایی افراد اقدام میکنیم.
یک گروه جهادی داریم که برای ساخت و ساز و تعمیر خانههای مددجویان اقدام میکنند. افرادی هستند که مهارت خود را وقف کردهاند یکی بنّاست یکی برقکار میآیند و به رایگان خدمت میکنند. کار را جوری پیشبردهام که هر زمانی خودم هم نبودم کار ادامه پیدا کند. دخترهای خواهرم، فامیل، خیرین محلو… میتوانند همیشه این کار را ادامه دهند. ما دائماً در کارهای جدید پا پیشمیگذاریم و دنبال نوآوری و توسعه امرخیر هستیم.