نوپدید

یک سایت دیگر با وردپرس فارسی

مامان نجار

مامان نجار
ایران
ایران

نگارش توسط مهران میرزائی در ۲۱ شهریور ۱۴۰۲

“مامان نجار” قصه مادری است که فعالیت اجتماعی‌اش را  در کنار نقش مادری‌اش دنبال می‌کند. او با دیدنِ مادرهایی که با داشتن چند فرزند کسب و کار کوچکی راه انداخته اند انگیزه می‌گیرد و با استفاده از فضای بام سبز خانه‌اش فعالیتی را شروع می‌کند. “بهار خورسندیان”، کارشناس ارشد روانشناسی، طراح و سازنده اسباب بازی‌های چوبی “مامان نجار”، که فعالیت خود را در کارگاه خانگی‌اش از سال ۹۸ آغاز کرده؛ می گوید:«دوست داشتم با توجه به تجربه مادری‌ام، کسب و کاری در حوزه‌ی کودک آغاز کنم که فرزندان خودم هم از این فعالیت بهره‌مند شوند. بعد از مشورت و تحقیق…

  • 185 بازدید
  • 1 پسند
  • 0 نظر

“مامان نجار” قصه مادری است که فعالیت اجتماعی‌اش را  در کنار نقش مادری‌اش دنبال می‌کند. او با دیدنِ مادرهایی که با داشتن چند فرزند کسب و کار کوچکی راه انداخته اند انگیزه می‌گیرد و با استفاده از فضای بام سبز خانه‌اش فعالیتی را شروع می‌کند. “بهار خورسندیان”، کارشناس ارشد روانشناسی، طراح و سازنده اسباب بازی‌های چوبی “مامان نجار”، که فعالیت خود را در کارگاه خانگی‌اش از سال ۹۸ آغاز کرده؛ می گوید:«دوست داشتم با توجه به تجربه مادری‌ام، کسب و کاری در حوزه‌ی کودک آغاز کنم که فرزندان خودم هم از این فعالیت بهره‌مند شوند. بعد از مشورت و تحقیق حوزه اسباب‌بازی را انتخاب کردم، آن هم اسباب‌بازی‌های چوبی، چون که چوب یک ماده طبیعی است و من از کار کردن با آن لذت می‌بردم. برای آموزش ساخت اسباب بازی ابتدا به نجاری‌های شیراز رفتم و کار با دستگاه‌هایی مثل اره مویی، برقی، اره عمود بُر، سمباده دیسکی، دریل و … را تا حدودی از آن ها یاد گرفتم. اما ادامه مسیر را خودم با آزمون و خطا جلو رفتم. خودآموزی بودم که شاید بعضی اوقات برای ساخت یک قطعه چوب ۵۰ روش را امتحان می‌کردم و تازه بعد که اسباب بازی آماده می‌شد برای آشنایی با اشکالات، آن را به پسر ۳ ساله‌ام می‌دادم تا با آن بازی کند».

خانم “خورسندیان” که تعدادی از اسباب‌بازی‌هایش را خودش ایده‌پردازی و طراحی کرده درباره کیفیت و محتوای اسباب‌بازی‌هایش می‌گوید: «بعضی از مادرها دنبال یک اسباب بازی تزیینی هستند که کودک شاید دوسه بار با آن بازی کند. اما من هدفم این است که کودک اسباب بازی را دوست داشته باشد و با آن ارتباط بگیرد. در ساخت اسباب‌بازی‌ها تمام الگو را نمی‌دهم و جایی برای خلاقیت و فکر کودک می‌گذارم؛ مثلا پازل چوبی را طوری طراحی کرده‌ام که کودک می‌تواند به اندازه خلاقیتش بازی تعریف کند و یا نقاشی و رنگ‌آمیزی بعضی از کارها را برعهده‌ی کودک می‌گذارم تا با تکمیل اسباب بازی اش، احساس بهتری نسبت به آن پیدا کند. بیشتر موضوعات تولیدات من معرفی عناصر طبیعی و یا تاکید بر خانه و خانواده است. بعضی از ایده‌ها را هم از علاقه‌مندی‌های پسرم می‌گیرم، وقتی دیدم پسرم دوست دارد کار نجاری انجام بدهد، یک جعبه نجار کوچولو طراحی کردم تا بچه‌های دیگر هم لذت کار با چوب را تجربه کنند».

“بهار خورسندیان” با سرمایه ی ۲۰ میلیون تومانی کارش را شروع کرده و تاکنون بالغ بر ۳۵ اسباب بازی تولید کرده و قصد دارد درآینده کارش را بیشتر گسترش دهد.

نظرات کاربران

برای ارسال دیدگاه ابتدا عضو سایت شوید !