نوپدید
یک سایت دیگر با وردپرس فارسی
موسسه تربیتی “بنون”
ایران
- بابازی
- 2008
“سیدیاسرموسوی” تحصیل کرده حوزه علمیه شهر قم است. او و دوستانش از ایام نوروز سال ۷۸ در مناطق راهیان نور خادم الشهدا بودند. در این سالها مسئلهی عدم برنامهریزی برای کودکان و نوجوانان در اردوی راهیان نور ذهنشان را درگیر کرده بود. کودکان و نوجوانان باید همراه بزرگسالان به روایتهای تاریخی حماسی گوش میدادند که درکی از آنها نداشتند و حتی باعث خستگی آنان نیز میشد. همین موضوع سبب شد تا “موسسه فرهنگی تربیتی بنون “شکل بگیرد و اجرای طرح “سنگر آسمانی” در یادمانهای شهدا جزو اولین برنامههای این موسسه شد. در این طرح بچهها از طریق بازیهای میدانی با…
- 183 بازدید
- 0 پسند
- 0 نظر
“سیدیاسرموسوی” تحصیل کرده حوزه علمیه شهر قم است. او و دوستانش از ایام نوروز سال ۷۸ در مناطق راهیان نور خادم الشهدا بودند. در این سالها مسئلهی عدم برنامهریزی برای کودکان و نوجوانان در اردوی راهیان نور ذهنشان را درگیر کرده بود. کودکان و نوجوانان باید همراه بزرگسالان به روایتهای تاریخی حماسی گوش میدادند که درکی از آنها نداشتند و حتی باعث خستگی آنان نیز میشد. همین موضوع سبب شد تا “موسسه فرهنگی تربیتی بنون “شکل بگیرد و اجرای طرح “سنگر آسمانی” در یادمانهای شهدا جزو اولین برنامههای این موسسه شد.
در این طرح بچهها از طریق بازیهای میدانی با عملیاتهای دفاع مقدس آشنا میشوند. پسران در نقش رزمنده وارد سناریوی بازی میشوند و با کمک مربیان باید مسیری را که دارای چند بخش است طی کنند. گاهی کمین میگیرند و به سمت دشمن شلیک میکنند، گاهی باید سوار بر ماشینهای جنگی مسافتی را طی کنند و گاهی که در میدان مین گرفتار میشوند، باید مینها را خنثی کنند. دختران نیز در نقشهای مختلف پرستار، امدادگر ، خیاط ، پشتیبانی جنگ و … بازی میکنند. فضا سازی و دکور تداعی کننده فضای واقعی است و اجرا در مساحتهای بزرگ، فضا را جذاب و جدیتر میکند.
“یاسر موسوی” معتقد است: “آنچه که روح داشته باشد اثر بیشتری در تربیت هم دارد. بر همین مبنا در طراحی محیط بازی تا حد ممکن از ابزار و وسایل واقعی استفاده کردیم تا کودکان احساس قرابت بیشتری با محیط داشته باشند.”
این بازیها از سال ۸۸ تا قبل از بیماری کرونا همه ساله به مدت ۱۳ روز در مناطق طلائیه، شلمچه، دهلاویه، هویزه و اروند در سناریوهای متفاوت برای دختران و پسران گروه سنی ۷ تا ۱۴ سال اجرا میشده است.
حجت الاسلام “یاسر موسوی”، درباره ارتباط بازی، تاریخ و تربیت هم میگوید: ” کودک قوه تخیل بالایی دارد، یکی از ابزارهای صحیح تربیت این است که کودک را نسبت به گذشتهاش آگاه کنیم تا به آن ببالد و برای رسیدن به آینده تلاش کند. در این برنامه توانستیم با محوریت بازی های میدانی هم معارف تاریخی را انتقال دهیم و هم ساعت تفریحی مناسبی را ایجاد کنیم.”
لازم به ذکر است این موسسه تاکنون بازیهای میدانی در موضوع کشف حجاب رضاخانی، معرفی شهیدعلم الهدی و… را طراحی و اجرا کرده است.